Däckbyte och Däckhotell i Stockholm

Hos oss på Car Care Service får du professionell hjälp med däckbyte.  Du kan antingen vänta i vår reception medan vi byter dina däck eller så kan du återkomma lite senare när bilen är klar. Kanske passa på att handla eller uträtta ärenden. Vår verkstad ligger i Norrtull i Stockholm och oavsett om du är på Odenplan, Östermalm eller Vasastan så har du nära till oss för professionell hjälp med däckbyte. Vi mäter mönsterdjup, balanserar, mäter lufttrycket och ser till att alla bultar är åtdragna ordentligt så att du åker säkert i din bil. Vi har konkurrenskraftiga priser och personlig service. Viskräddarsyr självklart en lösning utifrån just dina behov.

Du kan även lämna dina däck för däckförvaring på vårt däckhotell. Utöver däckförvaring hjälper vi dig även skifta däcken och kontrollera deras skick. Om du behöver nya däck kontaktar vi dig i god tid innan det är dags att byta däcken. Vår personal kontrollerar lufttrycket, vilket är viktigt för att däcken ska hålla längre, vi kan också balansera och tvätta hjulen. Däcken är dessutom försäkrade under tiden de förvaras på vårt däckhotell. Vid tid för byte till vinterdäck är trycket hos oss stort, så de till att boka tid lite innan du önskar få dina däck bytta för att vi säkert ska kunna hjälpa dig. Många väntar till sista dagen och då kan det vara svårt för oss att hitta en ledig tid. Boka enkelt online på vår webbsida.

Byta däck på bilen i Stockholm

För personbilar och andra lätta fordon med en totalvikt upp till och med 3,5 ton måste mönsterdjupet vara minst 3 millimeter i däcken. Samma mönsterdjup gäller på eventuell släpvagn. Du får inte blanda dubbade och odubbade däck på din bil och om bilen har dubbdäck måste du även ha dubbdäck på släpvagn om du skulle köra en sån. Bildäck slits ojämnt, så när de ska sättas tillbaka ska du se till att de med bäst mönsterdjup sätts bak oavsett om du har fram- eller bakhjulsdriven bil. Det minskar sladdrisken när du bromsar. Det gäller både sommar- och vinterdäck.

Vinterdäck

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck. Senast den 16 april ska dubbdäcken alltså vara utbytta mot sommardäck. Även om du har dubbfria vinterdäck bör du byta ut dem till sommardäck. Bromssträckan blir 15-20 procent längre med dubbfria vinterdäck jämfört med sommardäck på barmark och även kurvtagningen försämras avsevärt. Från och med 1 oktober är det tillåtet med dubbdäck. 1 december ska vinterdäcken vara på förutsatt att det är vinterväglag på vägarna. Vinterväglag är när det är snö, modd, is eller frost på någon del av vägbanan inklusive vägrenen. Med vinterdäck menas dubbade däck eller dubbfria friktionsdäck.

Sommardäck

Sommardäck slits snabbare än vinterdäck och behöver bytas oftare. Sommarsäsongen är längre än vintersäsongen. Sommardäck är anpassade för temperatur över 5 grader och ger sämre prestanda när temperaturen sjunker under det. Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm för att minska risk för vattenplaning, men rekommendationerna är att det ska vara djupare än så.
Rengör däck och fälg ofta för att hålla längre livslängd på däcken. Både sommar- och vinterdäck bör förvaras inomhus där det är mörkt, svalt och torrt. Lämna in dina däck på däckhotell för bästa möjliga förvaring.

Ont om plats i garaget eller förrådet? Lugn! Lämna dina däck hos oss - tryggt & säkert

Tryggt, bekvämt och enkelt med Däckhotell hos Car care service

Hos oss på Car care service kan du förvara dina däck efter dina behov och önskemål.
Utöver förvaring hjälper vi dig även skifta däcken och kontrollera deras skick. Om du behöver nya däck kontaktar vi dig i god tid innan det är dags att byta däcken. Vår personal kontrollerar lufttrycket, vilket är viktigt för att däcken ska hålla längre, kan också balansera och tvätta hjulen. Däcken är dessutom försäkrade under förvaring. Vi skräddarsyr en lösning utifrån dina behov.

Rätt förvaring

När däcken förvaras på rätt sätt håller de längre. Däcken måste skyddas mot direkt solljus och mot starkt neonljus som har hög ultravioletthalt. Däcken måste även skyddas mot fukt och för hög värme. Även vätskor, oljor, långvarig förvaring, vridning, ozon och höga fall kan skada däcken. Vi förvarar dina däck under rätt förhållanden. Dessutom sparar du tid och besvär.

Följande ingår när du säsongsförvarar däck hos oss:

  • Hjulskifte
  • Kontroll av mönsterdjup
  • Kontroll av fälgar
  • Kontroll av däck
  • Tvätt
  • Försäkring (Fullvärdeförsäkring via Moderna Försäkringar)

Ring eller maila för mer information
Vintersäsong 1/11–30/4
Sommarsäsong 1/5–31/10