Bilservice och reparation i Stockholm

Ta hand om din bil och serva den i tid. Många märkesverkstäder tar tyvärr oanständiga priser för en enkel bilservice.
Hos oss på Car Care Service får du en minst lika professionell bilservice med kvalitétsprodukter till en betydligt bättre pris.

bilservice

Car Care Service är en personlig, professionell och prisvärd bilverkstad. Hos oss kan du göra bilservice, reparera skador, få bilvård och även tips och råd gällande din bil. Vi gör allt från att byta olja, bromsar, luftfilter och batteri till mer avancerade reparationer och felsökningar beroende på vad din bil är i behov av.

Vår verkstad ligger centralt i norrtull i Stockholm, och du har nära till oss oavsett om du befinner dig i Vasastan, på Odenplan eller på Östermalm. Bilservice är en viktig del i din bils livslängd och kan bland annat minska bränsleförbrukningen, så se till att göra bilservice hos en professionell bilverkstad. Eventuella småfel upptäcks vid en bilservice och du kan därmed förhindra att större fel uppkommer redan vid ett tidigt skede. Inför besiktning kan vi hjälpa dig att släcka eventuella tvåor så du slipper krångel och kostnader med ombesiktning av din bil. Har du redan fått tvåor är du välkommen till oss så ser vi till att de släcks så din bil går igenom vid ombesiktning.

Även andrahandsvärdet på din bil hålls uppe om service är gjort ordentligt hos bilverkstad och är dokumenterat i bilens servicebok, som är en värdehandling. Hur ofta din bil behöver servas står i bilens instruktionsbok och är beroende på hur mycket du kör. Kör du långt varje år behöver din bil milservice och är årssträckan kortare så är det årsservice den behöver. Detta kan variera lite, så är du osäker så fråga oss så hjälper vi dig. Om du behöver utnyttja bilens maskinskadeförsäkring eller garanti är det viktigt att serviceintervallen följts. Car Care Service använder endast kvalitétsprodukter och vi är måna om att våra kunder är nöjda Hos oss kan du boka din service enkelt online via vår webbsida.

Nedan är några saker som kan tänkas göras på din bil vid en bilservice

Byte av oljefilter och motorolja.
Vi byter oljan och oljefiltret. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värme och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage. Dessa avlagringar fastnar i oljefiltret som filtrerar oljan. Ju längre tid motoroljan är i motorn ju mer försämras den därför skall den bytas vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av luftfilter.
Det som driver motorn är en explosion av en blandning av luft och bränsle. Luftfiltret ser till att luften som kommer in är ren och fri från partiklar. Det borgar för en bättre förbränning. Om luftfiltret är gammalt så riskerar motorn att få sämre andning och partiklar i förbränningsrummet vilket ökar din bränsleförbrukning och minskar motorns livslängd. Därför byts även luftfiltret vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av Kupéfilter.
Kupéfiltret har till uppgift att rena den luft som går in i kupén. Det gör att den luft du andas när du kör bilen är ren och fräsch.

Byte av tändstift.
Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. Tändstiften tänder bränsle luftblandningen och är en avgörande komponent för att bilen skall ha en bra bränsleekonomi samt vara mindre skadlig för miljön.

Olja i växellåda samt bakaxel.
Oljan som finns i din växellåda är något som på vissa bilmodeller skall bytas. Detta gäller även oljor i t.ex. bakaxlar.

Byte av kamrem.
Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. Det är oerhört viktigt att detta följs då hela motorn kan haverera om kamremmen går av!

ÖVRIGA SAKER SOM KAN TÄNKAS BYTAS VID EN BILSERVICE

Byte av vattenpump.
Vattenpumpens livslängd sammanfaller i de flesta fall tiden för kamremsbytet. Ett kamremsbyte är en ganska omfattande operation vid en service. I och med att man skruvat isär vissa delar på motorn vid kamremsbytet, vilket är en omfattande procedur, kommer man även åt vattenpumpen på ett relativt okomplicerat sätt vid samma tillfälle. Det gör att arbetskostnaden för vattenpumpsbytet är lägre och vi rekommenderar därför alltid kunderna att byta vattenpumpen vid kamremsbytet.

Torkarblad.
Torkarbladen är viktiga för att du skall se bra när du kör din bil. Dåliga torkarblad är direkt trafikfarliga samt att det är jobbigare för dig som kör att se vilket kan göra dig trött. Detta är något som verkstaden kommer överens med dig om innan de byts ut.

Spolarvätska.
Är denna låg så bör den fyllas på. Den behövs tillsammans med torkarbladen för att du skall se bra när du kör din bil.